Türkiye’nin karpuz üretim merkezlerinden Adana’da, üretici bu dönem hayal kırıklığı yaşıyor. Tarlada kilogram fiyatı 1-2 TL’ye kadar gerileyen karpuzlar, üreticinin elinde kaldı. Emeğinin karşılığını alamayan kimi çiftçiler, yansılarını göstermek için hasat ettikleri karpuzları satmak yerine tarlada parçaladı.
Çiftçiler, artan gübre, mazot ve personellik maliyetleriyle yetiştirdikleri karpuzun, market raflarında 14-15 TL’ye satılmasına isyan etti. Üretici ile tüketici ortasındaki büyük fiyat farkı, hem kamuoyunun hem de çiftçilerin yansısını çekti.
Adanalı çiftçiler yetkililere davette bulunarak, üreticinin korunması ve aracıların denetlenmesi gerektiğini vurguladı. “Bu koşullarda üretim yapmak imkânsız hale geldi” diyen üreticiler, gelecek dönem için kaygılı olduklarını belirtti.
More Stories
Osmaniye’de 2 arabanın karıştığı kazada 3 kişi yaralandı
Kayıp Kedi Odin Bulundu, Sahibi Mükafatı Verdi
Mehmet Sak, Bucaspor 1928’den Adana 01 FK’ya Transfer Oldu