Adana’nın Kozan ilçesinde bir esnaf, dağdan getirdiği karı, pamuk, yorgan ve çuvallara sararak erimesini önledi, portakal ve vişne şuruplarıyla tatlandırıp satmaya başladı.
Adana’da bunaltıcı formda sıcak hava tesirini sürdürürken serinlemek için farklı usullerde deneniyor. Kozan ilçesinde sıcaklığı pahalandıran esnaflardan Yunus Çelik Mersin’den Toros Dağları’nın tepesinden kar getirdi. Getirdiği kara çeşitli meyve şuruplarıyla tatlandıran Çelik, tabağını da 50 TL’den satışa çıkardı. Tabakta kar yiyenler, hem serinlediklerini hem beğendiklerini belirtti.
Karın erimemesi için özel bir prosedür kullandıklarını belirten Çelik, “Kozan çok sıcak olduğu için birinci kere bu türlü bir şey denedik. Karın hava almaması gerekiyor, bu nedenle pamuk yorgana sarıp çuvalla etrafını kapattık. Böylelikle kar erimeden koruma ediliyor. Üzerine portakal ve vişne şurupları dökerek vatandaşlara ikram ediyoruz. Tabağını 50 TL’den satıyoruz. Farklı bir serin lezzet oldu” dedi.
Karı tatmak için gelen vatandaşlardan Rıdvan Şahin ise “Hasta olmayacağımı bilsem daha fazla yemek isterdim. Kar ve şerbetin birleşimi epeyce lezzetli olmuş” diye konuştu.
Konya’dan bölgeye gelen vatandaşlardan Yusuf Ulu da, “Ben daima soğuk iklimlerde büyüdüm. Kozan çok sıcak, bu serin lezzeti görünce denemek istedim. Sahiden çok hoş serinletiyor” tabirlerini kullandı. – ADANA
More Stories
Osmaniye’de Mahsur Kalan Aile Kurtarıldı
Adana’nın Sanayi Başarısı: İSO İkinci 500 Listelemesinde 12 Firma
Kozan’da Firari Mahkumlar Yakalandı