Haziran 14, 2025

Çukurova Üniversitesi’nde Milletlerarası Gastronomi Aktifliği

Çukurova Üniversitesi Bilim İrtibatı Ofisi tarafından düzenlenen 'Dünyaları Yiyoruz' isimli milletlerarası gastronomi etkinliğinde, iştirakçiler kendi kültürlerine ilişkin yemekler hazırladı. Rektör Prof. Dr. Hamit Emrah Beriş, aktifliğin çok kültürlülüğün ehemmiyetine vurgu yaptığını belirtti.

Çukurova Üniversitesi Bilim İrtibatı Ofisince “Dünyaları Yiyoruz” isimli memleketler arası gastronomi aktifliği düzenlendi.

Yüreğir Belediyesi Gastronomi Mutfağı’nda gerçekleştirilen aktifliğe farklı ülkelerden katılanlar, kendi kültürlerine ilişkin yemekler hazırladı.

Çukurova Üniversitesi Gastronomi ve Mutfak Sanatları Kısmı öğretim üyeleri de iştirakçilere hem yemek hem de sunum yapmayı anlattı.

Hazırlanan yemekler daha sonra ziyaretçilerin beğenisine sunuldu.

Çukurova Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hamit Emrah Beriş de hazırlanan yemekleri tattı.

Beriş, yaptığı açıklamada, çok kültürlü sofraların kıymetine değinerek, “Bu çeşit etkinlikler sırf damak tadımızı değil, müsamahamızı ve kültürel zenginliğimizi de geliştiriyor.” dedi.

Kaynak: AA / Didem Akın Akçay – Kültür Sanat

About The Author